Осушувач повітря: ефективне вирішення проблеми вологи

осушувач повітря

Осушувач – це спеціально розроблений пристрій, який дозволяє видаляти небажану вологу з повітря, коли звичайна гравітаційна вентиляція не справляється з нею.

Така функція важлива для нормальної роботи організму мешканців і підтримки в хорошому стані оздоблювальних матеріалів, з яких побудований будинок. Як працюють осушувачі? Їх робота не така вже й складна, як може здатися.

Залежно від типу пристрою можна виділити два принципи роботи. Адсорбційний осушувач повітря http://osushiteli.ua/uk/promyshlennye/adsorbtsionnye складається з ротатора, компонентом якого є гігроскопічна речовина, призначена для поглинання вологи. Повітря йде в це місце. Вода конденсується і збирається в спеціальний резервуар. Потім висушене і більш тепле повітря повертається в приміщення. Процес ретельно продуманий і дуже ефективний.

Другий тип пристроїв – конденсаційна модель. У цьому випадку волога збирається за допомогою вбудованого вентилятора. Потім повітря пропускають через фільтр. Після очищення він надходить в систему охолодження, де відбувається конденсація водяної пари, як і в попередньому пристрої. Осушене повітря нагрівається і надходить у приміщення без водяної пари.Електричний осушувач повітря можна використовувати вдома, в офісі та навіть на промислових підприємствах. Залежно від конкретного призначення доступні моделі відрізняються конкретною робочою температурою та іншими технічними параметрами.

Надійний пристрій у кожну кімнату

Якщо повітря в кімнаті занадто вологе, варто використовувати осушувачі. Це надзвичайно важливо, тому що зі збільшенням рівня вологості підвищується ризик застуди чи інших респіраторних захворювань. За таких обставин також бактерії і цвілеві грибки мають прекрасні умови для розвитку.

Яку модель осушувача повітря вибрати?

Дуже важливо вибрати правильну модель. Хоча це досить тривіальні слова, але тільки на практиці можна побачити, чи модель, придбана для будинку, невеликої квартири або офісу, працює ефективно і на всі сто відсотків. Отже, на що варто звернути увагу? Найважливішою тут є специфікація.

Також важлива вага пристрою і його додаткові функції.Одним із критеріїв вибору є енергоспоживання, яке визначає експлуатаційні витрати. Чим вища потужність, тим ефективніша робота, але в умовах дуже тривалого використання це може призвести до великих рахунків.

Також важлива наявність гігрометра, який автоматично вимикає осушувач при досягненні оптимальної вологості повітря. Ця функція дозволяє знизити експлуатаційні витрати пристрою. Немає необхідності стежити за пристроєм – він сам вимкнеться, якщо впорається із занадто високим рівнем вологості в кімнаті.

Зручною функцією є індикатори поточного рівня вологості та рівня шуму. Також варто звернути увагу на діапазон вологості, в якому може працювати прилад. Іноді такі параметри можуть істотно обмежити роботу осушувача. Також слід звернути увагу на функцію автоматичного відключення при повному резервуарі для води.

Як правило, осушувачі повітря – особливо ті, що мають дуже великий резервуар для води – досить великі. Тому прилади впливають на облаштування приміщення. У пропозиції http://osushiteli.ua/uk  представлені універсальні моделі, які пасують як до сучасного, так і до класичного інтер’єру.

Коментувати

Попередня стаття

Настінний годинник як елемент декору: модерн, класика, ретро, гламур

Наступна стаття

На війні загинув житель Заліщицької громади Олександр Профатило