Чому не працює мікрохвильовка?

мікрохвильовка

Головними причинами пошкодження мікрохвильової печі є необережне поводження із приладом і неправильна експлуатація. Умовно наслідки цього ділять на зміни корпуса і збої електроніки.

Пропонуємо ознайомитися із типовими поломками СВЧ-печей і можливими варіантами вирішення проблем. Якщо ж майстер повідомив про неможливість ремонту приладу, варто перейти до вибору нової мікрохвильовки за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/mikrovolnovki/brand-gorenje/.

Із камери летять іскри

Слюдяна прокладка може порватися через перезволоження під час миття або товстий шар жиру, який на ній накопичився. Призводить до цього також посуд із металу й розігрівання занадто малих порцій страв.

Заміну прокладки краще довірити майстру. Можна замінити пластину повністю, але це економічно не вигідно. Самостійна заміна може негативно відобразитися на петлях дверцят.

Піч не гріє

Причин є декілька:

  • перегорів магнетрон;
  • збоїть реле на керуючій платі;
  • впала напруга в мережі нижче 220 В;
  • перегорів високовольтний запобіжник.

Будь-який із компонентів можуть замінити тільки представники сервісного центру.

Не крутиться тарілка

Швидше за все, у двигун піддону потрапила вода або жир. Потрібно відключити прилад від мережі, вийняти тарілку із камери й залишити дверцята відчиненими. Зазвичай дві-три години достатньо для того, щоби рідина випарувалася і двигун запрацював.

Прилад видає дивні звуки

Швидше за все вони є наслідком зміщення вентилятора з осі або пошкодження однієї з лопастей. Інший варіант — пошкодження високовольтного діоду через стрибок напруги. Для вирішення проблеми потрібно викликати майстра.

Не вмикається дисплей

Це може статися, якщо шлейф дисплею перегорів або порвався, унаслідок чого його зв’язок із модулем керування обірвався. Проблема вирішується запаюванням шлейфу або заміною його на новий.

Не горить лампа

Причина — лампа перегоріла або втратила контакт із платою керування. Загалом замінити її на нову можна самостійно. Але, якщо немає досвіду, процес вийняття лампи зі стінки камери може спричинити інші проблеми з піччю.

Не працює сенсорна панель або кнопки

мікрохвильовка

Відбувається це через зношування прокладки сенсорної панелі або внаслідок виходу зі строю шлейфу, що з’єднує панель керування з іншими елементами пристрою. Вирішити проблему здатний спеціаліст, адже потрібно замінити всі елементи керування.

Підгоріла або пошкодилася емаль

Статися таке може через грубі дії користувача, необережне поводження із приладом або заводський дефект емалі. Щоби подальше використання не призвело до пожежі, слід швидко звернутися до сервісного центру.

Апарат не вмикається

Це може бути наслідком поломки будь-якого компоненту мікрохвильовки, від термодатчика до мережевого запобіжника. Упевнившись, що кабель мережі не пошкоджено, далі треба попросити допомоги в майстра.

Коментувати

Попередня стаття

У Білобожницькій громаді горіла господарська будівля (ФОТО)

Наступна стаття

У Кременці перекинувся автомобіль “Fiat Scudo”. Водій загинув