Кава – сама по собі дуже смачна, особливо, якщо це якісний сорт та бренд. Але її можна зробити ще краще. Як – у нашому гайді.
Молоко
Кава з молоком – це досить звичний мікс. У меню кав’ярень можна навіть купити готові напої на основі кави та молока – капучино або латте. Але до кави можна додати не тільки коров’яче молоко. У будь-якому супермаркеті представлений великий вибір рослинного молока. З кавою цікаво поєднується кокосове та мигдальне. Його можна додавати разом з коров’ячим. Тоді смак буде цікавим та насиченим.
Для вегетаріанців, які відмовилися від молочної продукції, вдалим вибором буде соєве або вівсяне молоко. Воно може бути чистим або з наповнювачами, наприклад, з полуничним, банановим та шоколадним смаком. Такі добавки слід спробувати навіть, якщо ви не належите до вегетаріанців.
Сироп
Найпростіша та дуже смачна добавка до кави. Її можна використовувати замість цукру. Смачні сиропи до кави можна купити або приготувати самостійно. У першому разі на полиці магазину можна знайти найрізноманітніші смаки:
- фруктові: апельсинові, бананові, яблучні тощо;
- ягідні; полуничні, малинові, вишневі;
- зі смаком ласощів: шоколадні, кленові;
- горіхові: кокосові, мигдальні, фісташкові.
Щоб приготувати сироп вдома, потрібні цукор та сік. Їх треба змішати в пропорціях 1:1 та довести до кипіння на повільному вогні.
Топінг
Ще одна популярна добавка до кави. На відміну від сиропу топінг має густу консистенцію. Він зроблений на основі вершків або продуктів, які містять жир. Ще одна відмінність полягає у способі подавання. Топінг кладуть зверху, його не змішують з рідиною. Таким чином він не тільки додає цікавих нот смаку. Топінг також використовується як прикраса.
Так само, як і сиропи, топінги мають різні смаки:
- фруктові;
- ягідні;
- горіхові;
- вершкові;
- солодкі.
Топінг також використовується для прикраси десертів. Таким чином, купуючи одну добавку, ви отримуєте універсальний продукт.
Спеції
Проста та дешева добавка до кави. Причому можна вибрати спеції на власний смак. Підійдуть:
- сіль;
- перець;
- кориця;
- кардамон;
- м’ята;
- гвоздика.
І це лише невеликий список спецій, які можна додати до кави. Крім того, можна поекспериментувати та додати до напою кілька різних спецій. Одні – додадуть пікантності, інші – приглушують гіркоту. Смак кави точно заграє новими мотивами.
Фруктовий або ягідний сік
Багато людей починають ранок з кави та свіжого соку. Так чому не поєднати ці два напої. При цьому можна поекспериментувати з пропорціями. Можна налити каву та сік 1:1. Або можна зробити мікс 2:1. З кавою непогано поєднується яблучний, апельсиновий, гранатовий, мультифруктовий та інший смаки соків. Можна додати до чашки кілька різних видів соку. А якщо скористатися добавками, про які йшлося вище, можна створити свій власний авторський рецепт кави. Додайте фруктовий сік, корицю, кленовий сироп. Прикрасьте напій топінгом, і ви отримаєте оригінальну каву.
Щоб напій був дійсно смачним, краще варити каву з зерен. Такий напій має насичений натуральний смак та аромат. Добавки також слід вибирати натуральні. Чим менш штучних компонентів, тим краще. Не бійтеся експериментувати, тоді ви зможете приготувати неперевершену каву.
Коментувати