4,33 проміле: на Зборівщині спіймали дуже п’яного водія

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 19 травня цього року на 40-му кілометрі автодороги Почаїв – Зборів (це неподалік села Оліїв). Ввечері, близько 19.40, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 4,33 проміле, що майже у 22 рази вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Слід зауважити, що така доза алкоголю є вкрай небезпечною для здоров’я і може навіть призвести до летального наслідку.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Розглянувши матеріали справи, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Тернополя п’яний водій перевозив депутата облради і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

За “поради” екстрасенса жителька Почаєва заплатила 1,3 млн гривень

Наступна стаття

Через Тернопільщину йде 5000 вірян УПЦ МП, ігноруючи заборону