У Бережанах жінка здала у поліцію свого чоловіка, який нетверезим сів за кермо

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 січня цього року у місті Бережани.

В обідню пору на лінію 102 надійшло повідомлення від жінки про те, що її чоловік в нетверезому стані їздить автомобілем “Фіат Добло” білого кольору, чим порушує правила дорожнього руху.

Кермувальник “Фіату” спочатку не виконав вимоги поліцейських про зупинку, однак згодом у Бережанах на вулиці Руській його таки вдалося зупинити. Після зупинки автомобіля водій став втікати від поліцейських на присадибну ділянку невстановленого господарства, де й був затриманий.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фіату” на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, що було зафіксовано поліцейськими на відео. Також було зафіксовано на відео епізод з переслідуванням авто та втечею водія із салону авто на городи.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КупАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання адвокат водія подав клопотання, в якому просив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, нема належних доказів факту керування автомобілем особою, яка притягується до відповідальності. Також захисник пояснив, що водій відмовився від проходження огляду, бо йому не пред’явили сертифікат відповідності та повірку приладу, яким мав проводитися огляд на стан сп’яніння.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “Фіат Добло” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Бережанщині школяр їхав на мотоциклі п’яним і попався поліції

Коментувати

Попередня стаття

Понад три проміле: на Бучаччині п’яний водій “Ланоса” заїхав у кювет

Наступна стаття

У Шумську під час риболовлі втопився 56-річний чоловік