У Бучачі водій “Запорожця” за п’яну їзду отримав 10 діб арешту

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 14 травня цього року у місті Бучачі, пише Тернополіс.

Ввечері, близько 22.00, на вулиці Підгаєцькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 968М” (“Запорожець”), який порушував правила дорожнього руху – виїхав на дорогу технічно несправним автомобілем.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік зізнався, що випив дві пляшки пива, і від проходження огляду як на місці зупинки, так і у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 грн або адміністративний арешт терміном до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності в порушника, або без такого вилучення.

Водій у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце його проведення. Тому суд розглянув справу за відсутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 968М” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Донеччині загинув воїн зі Скали-Подільської Сергій Прокоп’юк

Наступна стаття

Понад три проміле: на Чортківщині п’яний водій “вісімки” не помітив скутера і скоїв ДТП