Житель Бучаччини, який добував камінь у кар’єрі, отримав 25000 грн штрафу

камінь пісковик

Понад 25000 гривень штрафу присудили на Бучаччині чоловікові, який видобув у закинутому кар’єрі 0,5 кубометра пісковику. Чоловік пішов на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Бучацького районного суду. Обвинувачений – з середньою освітою, одружений, не працює, раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 24 березня 2022 року фігурант взяв у знайомого саморобний мотоблок «Zubr» з причепом та поїхав у недіючий кар’єр лісового масиву за селом Звенигород Чортківського району.

Там з допомогою лома та лопати видобув без дозволу 0,5 кубометра пісковика, який, відповідно до постанови Кабміну від 12 грудня 1994, належить до корисних копалин загальнодержавного значення та завдав шкоди на 2 294 грн. Відтак вчинив злочин за ч. 2 ст. 240 КК України, як незаконне видобування корисної копалини загальнодержавного значення – пісковику.

Надалі чоловік пішов на угоду з прокуратурою, яку суд і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні згаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 25 500 гривень штрафу. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Монастириськах за три квартирних крадіжки злодій отримав три роки тюрми

Коментувати

Попередня стаття

У Монастириськах за три квартирних крадіжки злодій отримав три роки тюрми

Наступна стаття

У Тернополі внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід (ФОТО)