У Підгайцях судили чоловіка, який зрізав у лісі молоде деревце

На Підгаєччині чоловік зрізав у заказнику дерево, вартістю 227 грн та отримав покарання у вигляді двох років тюрми, звільнення від їхнього відбування з призначенням року іспитового строку.

Про це йдеться у вироку Підгаєцького районного суду. Обвинувачений — уродженець  с. Угринів Підгаєцької громади, з середньою освітою, не працює, неодружений, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, 10 червня 2022 близько 11.00 чоловік з допомогою ножівки зрізав граб, діаметром пня у корені 10 см, у природно-заповідному фонді загальнозоологічного заказника місцевого значення «Буда», що поблизу села  Угринів Підгаєцької громади. Цим завдав шкоди лісництву на 227 грн та вчинив правопорушення за ч.3 ст.246 КК України, тобто незаконну порубку дерева на території природно-заповідного фонду.

Надалі, 28 червня 2022, чоловік пішов на угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив і затвердив 15 липня. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого правопорушення та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 2 роки тюрми, звільнення від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК та призначення року іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
Житель Бучаччини, який добував камінь у кар’єрі, отримав 25000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Прошу тернополян проводити побутову термомодернізацію власник квартир та власних будинків

Наступна стаття

Дитячі шапки: як обрати та де купити