Учні тернопільської школи №5 передали 52000 грн на потреби ЗСУ

школа №5

У Тернопільській спеціалізованій школі №5 26 квітня відбулася зустріч учасників дитячого мистецького проєкту з волонтером і телеведучим Сергієм Притулою.

Зустріч відбулася з нагоди передачі  Благодійному фонду Сергія Притули 52 350 гривень для української армії, які були зібрані  учнями від реалізації календаря на 2024 рік «Мрії дітей війни» в рамках німецько українського шкільного проєкту.

Учні школи №5 м.Тернопіль, які вивчають німецьку мову та поєднують своє захоплення  мистецтвом з вивченням мови, випустили вже сьомий календар у рамках участі у шкільному  проєкті. «Кожен рік ми прагнемо принести щось нове та незвичайне у світі календаря, а  цього разу ми вирішили поділитися нашими мріями, світлими та добрими, з непохитною  вірою в перемогу добра над злом», – зазначає Ольга Мариніна, керівник проєкту, вчителька  німецької мови, заступник директора школи.

«Ми віримо, що мрії мають силу змінювати світ, тому цьогоріч наші молоді митці  об’єднались, щоб створити календар, який вражає своєю вірою в світле майбутнє. Через  мистецтво ми виражаємо свою підтримку та надію, що добро завжди переможе. Цього  року ми висловлюємо особливу вдячність Гете-Інституту в Україні, який взяв на себе  фінансування друку календаря», – продовжує Ольга Мариніна.

У зв’язку з війною, яка триває в нашій країні, творча команда вирішила використати цей  проєкт для збору коштів на підтримку наших Збройних Сил та зробити свій внесок у  перемогу України. Реалізовуючи календар, минулого року учням вдалося зібрати 40 000  гривень, які були передані до Благодійного фонду Сергія Притули. Цього року було зібрано  52 350 гривень.

За останні роки учні школи вже познайомили читачів з українськими звичаями та традиціями (2018),  представили відомих німців (2019), розповіли про німецькі прислів’я й приказки, які мають  відповідники в українській мові (2020), висвітлили винаходи німецького народу (2021),  запросили до нашого рідного міста Тернопіль (2022) та поділилися власними  переживаннями, пов’язаними з війною, у 2023 році.

Календар на 2024 рік – це не лише засіб відліку часу, а й невичерпне джерело натхнення та  підтримки.

Читайте також –
Основи влучного пострілу: що потрібно знати про положення для стрільби

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Ланівцях: свіжі вакансії за квітень

Наступна стаття

Робота у Монастириськах: свіжі вакансії за квітень