Шахрай зі Зборова, який виманював гроші у жінок, таки отримав 5 років тюрми

наручники

Понад 5 років тюрми присудили у Тернополі зборівчанину, що під приводом допомоги у виведенні виграшу з букмекерської контори видурював у дівчат дані банківських карток та знімав звідти гроші.

На злочин чоловік пішов, перебуваючи на умовному терміні за аналогічні злочини. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 19 грудня 2022 року.

Фігурант справи – уродженець Зборова, неодружений, судимий, востаннє – засуджений вироком Тернопільського міськрайонного суду від 18 листопада 2021 року за ч.1 ст. 191, ч.3 ст. 191 КК “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” до 5 років тюрми із  позбавленням права обіймати посади пов’язані з матеріальною відповідальністю на 3 роки, звільнений від відбування основного покарання із призначенням 3 років іспитового строку.

Як випливає із матеріалів справи, у липні 2021 року фігурант почав спілкуватись у Instagram із раніше йому невідомою дівчиною. Розповів їй, що виграв значну суму грошей у букмекерській конторі і виграш треба вивести у готівку. А для цього слід закинути гроші в особистий кабінет. Далі у телефонній розмові переконав її, що він – порядна людина і поверне її кошти, як тільки владнає свої фінансові проблеми. Відтак спершу дівчина сама  перекинула йому 299 грн, а далі він, отримавши дані картки, зняв звідти майже 1000 грн.

Окрім цієї потерпілої, фігурант скористався довірою ще двох дівчат. Як результат – в однієї у жовтні 2021 року зняв з картки 15 493 грн, а в грудні в іншої – 19 628 грн. Такі його дії були згодом кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 190 КК “Шахрайство”.

У суді він повністю вину визнав, погодився зі всіма зібраними доказами. Розповів, що за час слідства повернув потерпілим кошти. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав його винуватим та присудив за епізоди у липні та жовтні 2021 р. – 2 роки тюрми.

Однак, так як ці епізоди він вчинив до винесення попереднього вироку від листопада 2021, то відповідно до ч.4 ст. 70 КК, суд сказав вважати його засудженим за ч.2 ст. 190 КК до 2 років тюрми за цим вироком та за ч.1,3 ст. 191 КК до 5 років тюрми з позбавленням права займати посади, пов’язані з матеріальною відповідальністю на  3 роки, звільненим від основного покарання із призначенням трьох років іспитового строку за вироком від 18 листопада 2021, який виконується окремо.

За епізод у грудні 2021 суд присудив рік тюрми. І за сукупністю вироків, відповідно до ч.1 ст. 71 КК, приєднав до цього вироку невідбуту частину покарання за вироком від листопада 2021 у вигляді 4 років 1 місяця тюрми, визначивши остаточне покарання у вигляді 5 років 1 місяця тюрми  з позбавленням права обіймати посади пов`язані з матеріальною відповідальністю на строк 3 роки.

Далі суд сказав приєднати до вироку за епізодами у липні-жовтні 2021 за новим вироком у вигляді двох років тюрми приєднати невідбуту частину покарання, призначеного за сукупністю вироків у вигляді 5 років 1 місяця тюрми з згадуваним додатковим покаранням та визначити остаточне покарання у вигляді 5 років 2 місяців тюрми з  позбавленням права обіймати посади, пов’язані з матеріальною відповідальністю на 3 роки.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
Шахрай зі Зборова, який видурював гроші у жінок, отримав три роки умовно

Коментувати

Попередня стаття

У Почаєві водій “Мітсубісі” збив двох пішоходів

Наступна стаття

У зв’язку з відключенням електроенергії у Тернополі зменшать оплату за тепло і гарячу воду