У Бережанах водійка “Жигулів” за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу

жінка за кермом

Бережанський районний суд призначив покарання для водійки, яка повторно впродовж року керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 8 серпня 2022 року у місті Бережани. Ввечері, близько 21:30, на вул. Злуки працівники поліції зупинили водійку автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі жінка відмовилася, чим порушили вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

Кількома місяцями раніше ця водійка уже притягувалася до відповідальності за нетверезу їзду, однак належних висновків з отриманого покарання не зробила.

Жінка попалася знову нетверезою за кермом і тому на неї склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водійка ВАЗу не з’явилася, але надіслала на адресу суду клопотання про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу порушення. У клопотанні пояснювала, що вона не була водієм автомобіля і тому огляд на стан сп’яніння був безпідставним та незаконним.

Втім, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських зафіксовані пояснення водійки на місці зупинки: “їхала з міста, хотіла подзвонити”, “пила пиво, але це не алкоголь”.

Ці дві фрази суд розцінив як зізнання у керуванні транспортним засобом та вживанні алкогольних напоїв.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водійку автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Порушниця не погодилася із цим рішенням і подала апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд не задовільнив скаргу заявниці і постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
В Озерній внаслідок ДТП травмувалися четверо людей

Коментувати

Попередня стаття

Чим відрізняється кредит в банку від позики в МФО?

Наступна стаття

Жителька Львівщини у Тернополі займалася сутенерством