Майже три проміле: поблизу Козови п’яний водій заїхав у кювет

Жигулі

Фото ілюстративне

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 листопада 2022 року на 25-му кілометрі автодороги Зборів – Козова (це орієнтовно в районі села Геленки, що поблизу Козови). В післяобідню пору водій автомобіля “ВАЗ 21102” не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди.

Алкотестер показав результат 2,78 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21102” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бережанах водійка “Жигулів” за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Потайные петли, монтажные работы

Наступна стаття

У Тернополі через погодні умови тимчасово не курсують тролейбуси