Як виготовляють вугілля для кальянів

кальян

Вугілля для кальяну може бути найрізноманітнішим – деревним, кокосовим, бамбуковим, горіховим або дубовим.

Деякі кальянні компанії також виробляють його навіть із деревної тирси та відходів деревини після виробництва паперу, будівництва, обробки меблів та інших процесів. Це зручно та вигідно.

Зазвичай процес виробництва вугілля для кальяну починається з вибору сировини. Другим етапом відбувається його переробка за допомогою спеціальних закритих печей, де сировина піддається обробці при надвисокій температурі. Коли температура підвищується до певного рівня, відбувається процес піролізу – це хімічний процес, під час якого сировина розкладається на вугілля, водяну пару та інші гази. У результаті деревний матеріал поступово перетворюється на вугілля, при цьому видаляються всі можливі забруднення, а також волога і летючі речовини.

В кінцевому підсумку виходить гаряче вугілля, яке швидко охолоджується до 10-20 градусів. Хороше вугілля для кальяну https://aladin-kiev.com/ugol-dlya-kalyana/ повинне бути безпечним для здоров’я, тому виробник повинен стежити за багатьма параметрами – такими як температура, тиск у печі, швидкість витрати повітря, вміст вологи та інших компонентів.

Після завершення піролізу вугілля проходить обов’язковий контроль якості, який містить у собі перевірку на наявність різних речовин, які можуть бути небезпечними для людини. Наприклад на вміст сажі, диму, сульфатів та інших забруднень.

Яке вугілля для кальянів найпопулярніше

Кокосова шкаралупа – це один з найбільш ефективних матеріалів для виробництва кальянного вугілля. Шкаралупа кокосового горіха має меншу щільність і вищу теплопровідність, ніж інші матеріали, що означає, що вона горить довше і більш рівномірно. Крім того, кокосове вугілля вважається найбільш екологічно чистим і безпечним. Приклади такої продукції можна знайти в інтернет-магазині Аладін https://aladin-kiev.com/, де представлене вугілля для кальянів від різних виробників.

Процес виробництва кокосового вугілля починається з очищення шкаралупи від залишків м’якоті. Потім вона висушується та поміщається в піч, де і перетворюється на вугілля.

Бамбукове вугілля – ще один вид популярного кальянного вугілля. Воно виробляється з бамбукових стебел. Цей матеріал має високу твердість і щільність, що робить його прекрасним вибором для виробництва вугілля, яке може нагрівати тютюн рівномірно та довго. Бамбукове вугілля залишає після себе менше золи, ніж інші види вугілля, що робить його прекрасним вибором для використання в кальяні.

Зрештою, вибір сировини для виробництва кальянного вугілля може варіюватися залежно від цілей і переваг виробника. Однак усі види сировини, які використовуються для виробництва такого вугілля, повинні проходити суворе тестування, щоб забезпечити безпеку і якість продукції. Використовувати таке вугілля буде і зручно, і приємно!

Коментувати

Попередня стаття

Побив два трактори: за п’янку після ДТП житель Бучаччини отримав 34000 грн штрафу

Наступна стаття

У Дружбі теребовлянській п’яний водій “Пежо” влетів під КАМАЗа. Як покарали порушника?