На Бучаччині п’яний водій “Жигулів” в’їхав у “Мітсубісі”. Як покарали порушника?

Жигулі

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 листопада 2022 року у селі Дуліби, що на Бучаччині. Водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення із автомобілем “Мітсубісі Аутлендер”.

Внаслідок автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича ВАЗу склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “сімки” свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Побив два трактори: за п’янку після ДТП житель Бучаччини отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі на підприємстві загинув 23-річний чоловік

Наступна стаття

Робота у Бережанах: свіжі вакансії за квітень