У Бучачі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 10 листопада 2022 року у селі Сороки Бучацької міської громади. Близько 12:00 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”).

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія у встановленому законом порядку.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 0,62 проміле, що на 0,42 проміле вище допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тому на водія ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання чоловік не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тож справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Микулинцях п’яний поліцейський перекинувся на автомобілі. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

Вийшла з дому і зникла: поліція розшукує 14-річну дівчинку з Нагірянки

Наступна стаття

Робота у Збаражі: свіжі вакансії за квітень