У Кременці водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

штраф

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, 6 листопада 2022 року у місті Кременці водій автомобіля “ВАЗ 277-13 ХА” двічі за день попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Спочатку вранці, близько 9:30, на вулиці Шевченка водій автомобіля “ВАЗ 277-13 ХА” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Жигулі”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці аварії, становив 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Водій легковика “ВАЗ 277-13 ХА” раніше двічі протягом року притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій ВАЗу на цьому не заспокоївся і того ж дня знову сів за кермо та в обідню пору у Кременці на вулиці Вишнівецькій знову був зупинений поліцейськими. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, за що отримав іще один протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

У суді усі чотири протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій ВАЗу у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 277-13 ХА” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 грн без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки водійського посвідчення порушник не отримував.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Водієві ВАЗу пощастило, що протоколи потрапили на розгляд до одного судді і тому були об’єднані в одну справу. Відтак, штраф отримав не за кожне із вчинених порушень, а лише за найбільш серйозне.

Читайте також:
У Хоросткові п’яний водій “Мерседесу” давав поліції хабаря

Коментувати

Попередня стаття

У Вишнівецькій громаді внаслідок пожежі загинув чоловік

Наступна стаття

Голову Тернопільської облради арештували на 60 діб з можливістю внесення застави у 805 тис грн.