Збив ворота і заїхав на чуже подвір’я: на Бучаччині п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 березня цього року у селі Нові Петликівці, що на Бучаччині. Ввечері, близько 21:40, водій автомобіля “Опель Астра” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та в’їхав у ворота приватного обійстя.

Господар обійстя у письмових поясненнях, наданих поліції, вказав, що почув біля свого будинку дуже сильний удар. Коли вийшов на вулицю, то побачив, що автомобіль “Опель” збив ворота та заїхав на подвір’я.

Чоловік підійшов до автомобіля та побачив водія, який просив про допомогу. Від кермувальника було чути різкий запах алкоголю.

Огляд водія на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат виявився позитивним – 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо, відтак за кожне з вчинених порушень водій отримав окремі покарання.

За вчинення дорожньо-транспортної пригоду суд призначив водієві автомобіля “Опель Астра” 850 гривень штрафу і за нетверезе керування – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі на автовокзалі трапилася аварія: 65-річна жінка загинула

Наступна стаття

Україна вийшла у півфінал молодіжного Євро з футболу та вперше зіграє на Олімпіаді