На Монастирищині водій “Жигулів” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Жигулі, ДТП

Фото ілюстративне

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 лютого 2023 року у селі Криниця Монастириської територіальної громади. Вранці, близько 09:00, водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не врахував дорожньої обстановки, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “GELLY”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Коли поліцейські прибули на місце події, то помітили, що водій “копійки” має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі керманич “Жигулів” категорично відмовився. При цьому пояснив правоохоронцям, що випив орієнтовно 150-200 грамів горілки уже після ДТП.

Втім, вживання алкоголю після автопригоди не звільняє водія від відповідальності за нетверезе кермування, а лише посилює її.

На водія ВАЗу склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання керманич “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд Тернопільської області відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Поблизу Заліщиків п’яний водій “Шкоди” злетів у кювет: 5 людей травмовано

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал поруч передової нагородив воїнів з Тернополя почесними відзнаками

Наступна стаття

У Тернополі після дощу затопило підвал міської дитячої поліклініки