Прикорм дитини: з чого починати та на що зважати

В житті кожної молодої мами настає момент, коли немовляті слід вводити прикорм. Це звична справа, адже дитина не може вічно харчуватися сумішами та материним молоком.

Найкраще прикорм починати з 5-6 місяців за умови, якщо дитина повністю здорова (консультація педіатра тут не завадить).

Сьогодні ми розповімо про те, який найкращий прикорм дитини в серпні, з чого слід починати та на які нюанси зважати.

Перший прикорм – який він?

Як уже зазначалося, найкраще вводити перший прикорм дитині у віці 5-6 місяців. Саме в цей час кишківник вже не такий слабкий та здатний самотужки перетравлювати іншу «легку» їжу.

Загалом, лікарі-педіатри при першому прикормі радять наступне:

  1. Починати лише з тих овочів та фруктів, які притаманні для вашого регіону, країни. Тобто для нас, українців, це – кабачки, гарбузи, цвітна капуста, яблуко, морква тощо.
  2. Кожен новий продукт вводити поступово – від кількох грамів (пів чайної ложечки на раз). Збільшувати дозу слід впродовж 10-14 діб, допоки вона не становитиме повноцінну порцію (для кожного віку це різна кількість грамів).
  3. Після введення одного продукту та введення наступного повинно пройти як мінімум три тижні – щоб кожен фрукт чи овоч добре закріпився в організмі.
  4. Якщо дитина не хоче їсти той чи інший продукт – не силуйте. Зачекайте 2-3 дні та попробуйте ввести його в прикорм знову. Насильні дії викличуть відразу не тільки в конкретному продукті, але й в усьому прикормі загалом.
  5. Починайте прикорм з овочів і лише після кількох повноцінно введених продуктів додавайте фрукти. Якщо почати зі смачненького, дитина може не захотіти овочі.

Важливо: при введенні першого прикорму в дітей починає змінюватися консистенція та колір калу. Обов’язково слідкуйте за змінами. При появі слизу в калі – припиніть прикорм та зверніться до лікаря.

Як готувати перший прикорм

Готувати перший прикорм можна самотужки, або ж скористатися готовими варіантами від Gerber.

Якщо вирішили готувати самотужки – обов’язково відварюйте овочі (фрукти можна давати сирими в малих кількостях і то лише після введення хоча б 2-3 овочів). П’юре має бути без комочків, щоб дитині було зручно ковтати. До готового варіанту не слід додавати спецій.

Якщо ж ви обрали готові варіанти від Gerber – просто дотримуйтеся інструкцій, зазначених на упаковці.

Як бачимо, немає нічого складного в тому, щоб почати прикорм немовляти. Для цього достатньо правильно підібрати продукти та уважно слідкувати за реакцією дитини. А з продукцією від Gerber це буде одним задоволенням як для мами, так і для литини!

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі освітній скандал, бо колишній директор гімназії, який не подався на конкурс керівника, не хоче позбуватись “годівниці” і йти з посади

Наступна стаття

У селі біля Скалата згоріло кілька гектарів пшениці (ФОТО)