Дешеві тури у Грецію: 230 мандрівників з Тернопільщини стали жертвами шахрайки

Дешева путівка, хороші умови та п’ятизірковий готель – усі ці умови підкупили жителів різних міст України й вони вирішили замовити літній відпочинок у Греції в мешканки Івано-Франківської області.

Оголошення про тур жінка розмістила в мережі інтернет. Путівка вартувала 340 Євро. У цю суму входило дев’ять ночей на курорті, дворазове харчування, страховка та доїзд комфортабельним автобусом.  Вона запевнила усіх клієнтів, серед яких було понад 100 дітей, у тому, що Львівська туристична фірма, з якою вона співпрацює, уже забронювала номери.

Три автобуси на Грецію вирушали з Тернополя, а ще один із Борщова. Коли туристи приїхали у зазначений готель, то з’ясувалося, що бронь готель скасував, оскільки жодної проплати за відпочинок ніхто не вніс.

За першу ніч люди оплатили самостійно – номер вартував від 140 євро. Наступного дня вони вже мали з’їжджати, але у справу втрутилися представники посольства та правоохоронні органи, інформують у прес-службі поліції Тернопільщини.

Львівська фірма, з якою начебто співпрацювала “бізнесменша”, все-таки виділила 5,5 мільйонів гривень і з власної кишені оплатила тур потерпілих. Після цього керівники турагенції звернулися із заявою до правоохоронних органів. Написали скарги до поліції й самі туристи.

У ході проведених оперативно-розшукових дій працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури встановили місцеперебування підозрюваної. Жінка у скоєному зізналася. Зі 127 тисяч євро вона повернула лише 20 тисяч євро, 15 тисяч доларів, 40 тисяч гривень й запевнила, що решту також компенсує туристичній агенції.

Даний факт слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Жінці уже оголосили підозру відповідно до частини 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Триває слідство.

Читайте також:
Під час будівництва казарми у Теребовлі підприємець привласнив 340000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

У полях на Гусятинщині згорів легковий автомобіль (ФОТО)

Наступна стаття

Кубок України: тернопільська “Нива” у серії пенальті перемогла хмельницьке “Поділля”