У Заліщиках не змогли покарати водія, який у стані сп’яніння збив пішохода та велосипедиста

алкотестер, драгер

Заліщицький районний суд розглянув дві справи щодо водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 5 грудня 2022 року у селищі Товсте колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району.

В обідню пору, близько 14:50, на вулиці Грушевського водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не впорався з керуванням, виїхав на тротуар і здійснив наїзд на пішохода та велосипедиста.

Як повідомляла тоді обласна поліція, внаслідок цієї ДТП, 36-річний велосипедист та 19-річний пішохід отримали травми. Їх госпіталізували до лікарні.

За попередніми даними поліцейських, кермувальник авто на момент аварії перебував у стані алкогольного сп’яніння. У нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Результат виявився позитивним – 2,33 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Оскільки потерпілі отримали травми легкого ступеню, то водія не притягували до кримінальної відповідальності, а натомість склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до спричинення дорожньо-транспортної пригоди).

Протоколи направили для розгляду у Заліщицький районний суд. Кожен протокол у суді розглядали окремо.

Дослідивши матеріали, Заліщицький районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “Фольксваген Пассат” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Причиною такого рішення стали численні недоліки, допущені під час проведення огляду водія на стан сп’яніння, зокрема такий огляд проводився без свідків, а також без відеофіксації.

У справі за ст. 124 КУпАП керманича “Фольксвагена” також не вдалося притягнути до відповідальності. Спочатку у протоколі не були вказані імена потерпілих і суд двічі відправляв документ у поліцію на доопрацювання. Коли “доопрацьований” протокол повернувся до суду, то уже минуло більше трьох місяців з часу скоєння ДТП.

Відтак, Заліщицький районний суд постановив провадження у справі відносно водія “Фольксвагена” за ст. 124 КУпАП закрити у зв’язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також:
В Острові водій “Тойоти” вживав алкоголь після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині раніше судимий чоловік ножем поранив брата

Наступна стаття

Ліга Чемпіонів: донецький “Шахтар” програв португальському “Порту” з рахунком 1:3