Як зробити свого домашнього улюбленця щасливим

Заводячи у себе вдома кошеня, важливо відразу взяти на себе відповідальність за його щасливий розвиток, що для кота значить бути здоровим.

Для представників сімейства котячих головний аспект здоров’я – це нервова система, яка має задовольнятися відчуттям спокою, потреби та затишку з боку власників.

Що треба котам 

Коти самі по собі дуже самодостатні тварини, на відміну, наприклад, від собак. Кіт може днями перебувати наодинці та навіть не потребувати вашої компанії, проте це залежить від породи та гормонального стану кішки. Не зважаючи на їх інколи гордий характер, варто не забувати проявлювати належну лагідність та грати з котиком. Вчасно замовити корм для котів – це також значний прояв турботи та любові, який ви можете надати своєму улюбленцю. Що ще впливає на міцне здоров’я кота та врівноважену психіку?

  • Коти відчувають все на тонкому плані, тому ваш настрій, навіть якщо ви не транслюєте його на тварину, буде їй відчуватися. Ви можете помічати, що до деяких людей улюбленці не йдуть так часто, а інколи навіть бояться. Зазвичай, якщо придивитися до проявів цих людей, можна помітити надмірну в них жорсткість, нервозність. Як правило, такі люди, торкаючись кота не можуть зробити свої рухи повільними, лагідними, тому що це не є їх природою. Тому до котика варто підходити з ніжними намірами та в жодному разі не навантажувати його негативом. Він буде відповідати вам згідно з вашими проявами та відчувати захист та любов, що гарантовано вплине на його довге щасливе життя.
  • Розмовляйте зі своїм котом. Можете провести експеримент: якщо ви досі не приділяли багато часу розмовам зі своїм улюбленцем, то коли ви почнете це робити помітите, як він стане частіше відповідати вам та проявляти свій голос. Ви зможете розкрити у свого кота ще один спосіб прояву емоцій, що так необхідно не тільки для людей, але й тварин.
  • Якщо у вас є можливість та ваш кіт ще маленький, можна привчати його проводити час на вулиці. Наприклад, лазити по деревах, гуляти між квіточками тощо. Особливо актуально це тим, в кого є дача: якщо кіт потрапить туди, його щастю не буде меж. У тварин особливо є потреба у контакті з природою, проте бажано привчати кошеня до вигулів з самого малеча. Якщо робити це у дорослому віці, для кота це може бути стресом, що негативно відобразиться на його здоров’ї та терміні життя.
  • Грайте зі своїм улюбленцем та приділяйте йому хоч трохи часу щодня. Часто, знаходячись у колообігу своїх справ, ми можемо почати значно менше часу приділяти своїм тваринам. Проте для них дуже важливо отримувати належну увагу. Якщо кіт починає сумувати, спати цілими днями – це вже ознаки депресії, в яку тварини також можуть потрапити, як і люди. Щоб передбачити цього психологічного захворювання, не забувайте приділяти коту час на ігри. Для вас це також буде рахуватися, як анти стрес, а йому зможе продовжити життя.

ВізОК маркет – магазин, де ви знайдете найкращий корм, який зможе задовольнити потреби вашого кота.

Коментувати

Попередня стаття

Посадовець Нацпарку попався на хабарі: отримав 500 доларів за дозвіл на сплави по Дністру

Наступна стаття

Какие сайты казино закрывают в Украине