Депутат Тернопільської районної ради попався на хабарі у розмірі 300 тисяч доларів

Депутат Тернопільської районної ради попався на хабарі у розмірі 300 тисяч доларів

Депутата Тернопільської районної ради підозрюють у вимаганні хабара у розмірі 300000 доларів США.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У середу, 8 листопада, за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру у вимаганні 300 тис. доларів США неправомірної вигоди чинному депутату Тернопільської районної ради та адвокату. Дії депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, його спільнику інкриміновано – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Також про підозру повідомлено керівнику аграрного підприємства. Йому інкриміновано підбурення до надання неправомірної вигоди, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України.

У межах досудового розслідування, яке здійснюється детективами НАБУ за оперативного супроводу СБУ, встановлено, що керівник одного з аграрних підприємств Тернопільської області намагався провести продаж підприємства та належних йому земельних ділянок, однак між ним та місцевим самоврядуванням, виник судовий спір щодо права власності на землю.

За вирішення питання на свою користь аграрій підбурив потенційного покупця до надання 20 тис. доларів США неправомірної вигоди судді Господарського суду Тернопільської області за прийняття рішення на його користь, а ще 300 тис. доларів США – депутату райради, який за сумісництвом є заступником керівника однієї з ОТГ Тернопільської області, та адвокату за не перешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду.

Саме ці кошти нібито за свої «послуги» і почали згодом вимагати вказані особи. На сьогодні досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Зборові школу №2 закрили на карантин через виявлений гепатит А у працівниці їдальні.

Коментувати

Попередня стаття

Підготовка до ЗНО: як і де знайти хорошого репетитора?

Наступна стаття

У пожежі на Бучаччині загинув 56-річний чоловік