У Чорткові водій “Ауді” втретє за рік попався п’яним за кермом і отримав 15 діб арешту

алкоголь за кермом

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 4 лютого 2023 року у місті Чорткові. Ввечері, близько 23:20, на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 100”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, на місці зупинки запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився, продув драгер і результат виявився позитивним – 1,31 проміле, що майже в 7 разів вище допустимої норми.

Водій погодився із отриманим результатом та відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень або адміністративного арешту терміном до 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років і з конфіскацією автомобіля, який є у власності порушника.

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Чортківський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль “Ауді” належить іншій особі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернополі водій “Славути” втретє за рік попався нетверезим за кермом і отримав за це 51000 грн штрафу. 

Коментувати

Попередня стаття

Викуп авто в Днепре за високу ціну: ваша можливість швидко продати

Наступна стаття

Тонкі клієнти: особливості та переваги