На Шумщині пенсіонер заробив 34000 грн штрафу за нетверезу їзду на скутері

штраф

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 квітня 2023 року у селі Сураж Шумської міської територіальної громади.

В обідню пору, близько 15:00, на вулиці Заріччя працівники поліції зупинили водія скутера “Вайпер”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тому на пенсіонера, водія скутера “Вайпер” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій двоколісного транспорту визнав свою провину та пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, оскільки перед цим справді вживав алкогольні напої.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія скутера “Вайпер” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, у Кременці п’яний водій в’їхав в авто поліції, яка зупинила іншого п’яного водія. 

Коментувати

Попередня стаття

Parik24: нове українське онлайн казино

Наступна стаття

Робота у Заліщиках: свіжі вакансії за листопад