У Тернополі водій “Geely” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

алкоголь за кермом

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 червня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:10, на вулиці Рєпіна патрульні поліцейські зупинили водія легкового автомобіля марки “Geely”.

Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху – на проспекті Бандери при зміні напряму руху водій “Geely” не увімкнув світловий покажчик повороту.

Патрульні поліцейські помітили це і подали порушникові сигнал зупинки, однак той проігнорував вимогу про зупинку, кинувся втікати і був зупинений на вулиці Рєпіна (верхня “Канада”).

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич “Geely” категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в цьому випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судове засідання водій “Geely” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Geely” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУПАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція даної статті зараз також передбачає конфіскацію транспортного засобу, який є у приватній власності порушника. Але автомобіль “Geely” належить іншій особі, тому суд не застосував цього додаткового покарання.

Читайте також –
У Тернополі водій “Мазди” за їзду у стані сп’яніння отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Монастириській громаді автомобіль швидкої застряг у засніженому кюветі

Наступна стаття

У Козові госпіталізували чоловіка, який ледь не замерз на власному подвір’ї