У Тернополі спіймали двох чоловіків, які для ухилянтів підробляли бланки та штампи ТЦК

гроші хабар

Правоохоронці викрили двох мешканців Тернополя, які виготовляли фальшиві документи для виїзду за кордон – фігуранти підробляли бланки та штампи територіальних центрів комплектування і військово-лікарських комісій.

Завдяки фальшивим документам військовозобов’язані чоловіки уникали мобілізації та могли безперешкодно виїхати за кордон.

Як інформують у прес-службі поліції Тернопільщини, вартість послуги зловмисники оцінювали у 12 тисяч доларів США.

Злочинну діяльність організували двоє жителів Тернополя. У фальшиві медичні документи ділки вписували вигадані важкі діагнози. Це дозволяло чоловікам ухилитися від призову на військову службу та надалі перетнути кордон.

Одного з організаторів схеми правоохоронці затримали під час отримання коштів від військовозобов’язаного чоловіка за допомогу у виготовленні фальшивих документів.

У ході проведення обшуків у підозрюваних вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, мобільні телефони, документи із доказами їх протиправної діяльності.

Організатору та його спільникові слідчі оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Заходи з викриття зловмисників поліцейські проводили спільно з оперативниками СБУ під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до незаконного каналу перетину кордону.

затримання криміналЧитайте також –
У Чортківському районі лісничий попався на хабарі у розмірі 30000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Надання поліцейських послуг громадянам – основне завдання поліції

Наступна стаття

Якою має бути конфігурація vps сервера для різних проектів?