Заліщицький суд у любителя нетверезої їзди вилучив автомобіль “Лексус”

Лексус

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 червня 2023 року у селищі Товсте колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району. Близько 16:00, на вулиці Українській працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Лексус”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці очей, які не реагують на світло, порушення мови, блідість обличчя.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судові засідання водій “Лексуса” кілька разів не з’явився, тому врешті справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Лексус” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки та з оплатним вилученням автомобіля “LEXUS lx 470”. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також –
У Мельнице-Подільській громаді спіймали водія, який перевозив незаконно зрубану деревину

Коментувати

Попередня стаття

Победные Стратегии в Онлайн Казино: Как Выиграть Больше

Наступна стаття

Parik24: великий вибір азартних ігор у комфортних умовах