У Заліщиках водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

драгер

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 26 серпня 2023 року у місті Заліщики. Близько 16:40 на вулиці Стефаника працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21011” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний. Драгер показав 2,81 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та пообіцяв, що більше такого не повториться.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21011” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Читайте також –
У Тернополі п’яний пенсіонер на “Жигулях” зіткнувся із “Лексусом”. Як покарали порушника?

Коментувати

Попередня стаття

Чай Ловаре – обзор и отзывы

Наступна стаття

На війні загинув захисник з Шумщини Іван Педоренко