У Бережанах водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

водій кермо

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 12 вересня 2023 року у селі Куряни Нараївської територіальної громади.

Ввечері, близько 18:40, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Кадет”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нестійка хода, порушення координації рухів.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний. Драгер показав 2,72 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Кадет” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також –
3,4 проміле: у Тернополі водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Оля Полякова вирушає у тур Європою та Україною з масштабним шоу

Наступна стаття

Колискові з українською душею у виконанні MamaRika і KOLA: бренд Малютка випустив унікальний альбом