У Теребовлі водій “Смарту” випив після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

смарт

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 вересня 2023 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 22:20, у парку Молодіжний на вулиці Парковій водій автомобіля “Smart Forfour”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Гольф”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій “Смарту” залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловік пояснив поліцейським, що випив 300 грамів горілки уже після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Смарту” повністю визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколах. Пояснив, що хотів перепаркувати автомобіль товариша та допустив ДТП, після чого пішов додому та, перебуваючи в емоційному стані, випив горілки.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Smart Forfour” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Тернополі зіткнулися чотири автомобілі

Коментувати

Попередня стаття

Збірна України перемогла Ісландію і вийшла на Чемпіонат Європи

Наступна стаття

В аварії у Вишнівці травмувалися троє людей (ФОТО)