У Мельниці-Подільській водій ЗІЛа попався п’яним поліції і отримав 40800 грн штрафу

ЗІЛ, ЗИЛ

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Втім, це було не єдине його порушення…

Як зазначається у матеріалах справи, 29 серпня 2023 року у смт. Мельниця-Подільська працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “ЗІЛ 431410”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича вантажівки склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

Раніше цей водій за п’яну їзду був позбавлений права керування транспортними засобами строком на 10 років і, незважаючи на це, знову сів за кермо та попався поліції двічі впродовж року.

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій вантажівки двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія вантажного автомобіля “ЗІЛ 431410” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 7 років.

Читайте також –
Депутат з Тернопільщини під виглядом волонтерів переправив за кордон 74 військовозобов’язаних

Коментувати

Попередня стаття

Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію – Сергій Надал

Наступна стаття

Фонд Держмайна продає з аукціону будівлю, розташовану у центрі Гусятина