У Зборові водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

жигулі копійка

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 серпня 2023 року на 32-му кілометрі автодороги М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Близько 17:40 поблизу Зборова патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21013” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на керманича “Жигулів” склали протоколи за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку). Річ у тім, що порушник зупинився не одразу і спробував втікати від патрульних.

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “копійки” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, який є у власності порушника. Але автомобіль “ВАЗ 21013” належить іншій особі, тому суд не зміг застосувати цього додаткового покарання.

Читайте також –
У Тернополі внаслідок ДТП велосипедист отримав важкі травми

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув захисник зі Скалатської громади Руслан Мороз

Наступна стаття

Валютники: відкрито-закрита професія