“Шахтар” програв “Порту” і вилетів з Ліги чемпіонів

Порту - Шахтар

У заключному матчі групового етапу Ліги Чемпіонів донецький “Шахтар” вчора в гостях поступився португальському “Порту”. Рахунок зустрічі 5:3 на користь господарів.

Перед очним поєдинком “Порту” і “Шахтар” мали по дев’ять очок, але українці поступались португальцям за додатковими показниками і посідали третє місце у групі. Тож для виходу у плей-офф Ліги Чемпіонів гірникам у вчорашньому матчі потрібна була тільки перемога. Втім, цього не трапилося.

Португальці багато пропускали, але забили стільки, скільки потрібно для переконливої перемоги.

Вже на старті зустрічі господарі відкрили рахунок: Галено відправив м’яч у пусті ворота після передачі від Еванілсона, який виграв боротьбу у захисників “Шахтаря”.

У середині першого тайму “Шахтар” зумів відігратися: Данило Сікан замкнув пас від Олександра Зубкова.

Утім, іще до перерви португальці знову вийшли вперед – на 43-ій хвилині Галено оформив дубль, завдавши потужного удару з лінії штрафного майданчика.

А на 62-й хвилині “Порту” подвоїв перевагу – Таремі влучно пробив з гострого кута.

На 73-й хвилині “Шахтар” скоротив відставання: м’яч залетів у ворота після прострілу Сікана і рикошету від Стівена Еустакіо. Однак через декілька хвилин Пепе відновив перевагу “Порту” у два голи, а на 82-й хвилині Франсиско Консейсау забив п’ятий гол.

На 88-й хвилині Егіналду відіграв один м’яч. У підсумку 5:3 – перемога “Порту” над “Шахтарем” в останньому турі Ліги чемпіонів.

“Шахтар” посів третє місце у групі, набравши дев’ять очок. “Гірники” навесні зіграють у плей-оф Ліги Європи-2023/24. Натомість “Порту” вийшов у 1/8 фіналу з другого місця в групі, “Барселона” стала першою.

Група Н. Турнірна таблиця:

“Барселона” (Іспанія) – 12 очок
“Порту” (Португалія) – 12
“Шахтар” (Україна) – 9
“Антверпен” (Бельгія) – 3

Читайте також –
Casino First: багато ігор та хороші бонуси

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Заліщиків на аграрному підприємстві загинув робітник

Наступна стаття

У Бучачі на комунальників склали протокол за неналежне обслуговування доріг