У Бучачі судили жінку, яка продавала незаконно виготовлений алкоголь

козова, магазин, алкоголь

Умовне покарання присудили на Бучаччині жінці, що взялась купувати та перепродувати незаконно виготовлений алкоголь та марки акцизного податку.  Обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою.

Про це йдеться у вироку Бучацького районного суду. Обвинувачена – уродженка с.Рукомиш Бучацького району Тернопільської області, не працює, раніше не судима.

Як випливає із матеріалів справи, на початку жовтня 2020 року обвинувачена надумалась взятись за “бізнес” на незаконно виготовленому алкоголі. Далі купувала та перепродувала незаконно виготовлений алкоголь та підроблені марки підакцизного податку. Загалом бізнес тривав, поки його не прикрили працівники ГУ ДФС в області. Зокрема, до серпня 2021 року.

Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 204 КК, тобто  незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв, та за ч.1 ст. 199 КК, тобто придбання та зберігання з метою використання при продажу товарів, а також збут підроблених марок акцизного податку.

Надалі, 22 лютого 2022 року, обвинувачена пішла на угоду з прокуратурою про визнання винуватості, а у квітні її суд затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив узгоджене покарання.

Йдеться про 85 тис. штрафу із конфіскацією та знищенням товару за алкоголь та про 3 роки тюрми за марки, поглинання більш суворим покаранням менш суворого, визнанні остаточного покарання у вигляді 3 років тюрми з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, звільненні від відбування ув’язнення на підставі ст. 75 КК та призначенні року іспитового строку. Також суд сказав понад 9 тис. грн за проведені експертизи. Вирок уже набрав законної сили.

Читайте також:
У жителя Лановеччини конфіскували 5 літрів самогону

Коментувати

Попередня стаття

У Чорткові судили чоловіка, який приніс у поліцію 1000 доларів хабаря

Наступна стаття

Поблизу Тернополя на залізничній колії загинув 46-річний житель Теребовлі