Літо у розпалі, а це означає, що настав сезон консервації. І от томати – чи не найпопулярніше, що закатують в банки українські господині. Це не дивно, адже рецептів є безліч, а взимку соковиті помідори підійдуть до будь-якого столу.
Сьогодні ми розповімо деякі секрети, аби мариновані помідори довго простояли, не вистрелили та були надзвичайно смачними.
Як обрати томати та на що зважати в процесі?
Як виявляється, не достатньо взяти будь-які помідори, закинути їх в банку і просто закрити кришкою. Кожна гарна господиня знає, що процес консервації – доволі кропіткий та затратливий. А ще – він вимагає точності, оскільки навіть найменша погрішність у співвідношенні інгредієнтів може призвести до неправильно бродіння та псування всієї страви.
Першочергово, слід правильно обрати томати. Загалом, експерти радять наступне:
- Обирати лише свіжі помідори, зірвані не пізніше, ніж за добу-дві до консервації.
- Томати повинні бути цілісні – без пошкодженої шкіри, не в’ялі та не м’які.
- Ні в якому разі не слід брати помідори з чорними цятками чи початками гнилі.
- Для консервації підбирайте в банку томати одного розміру, так вони маринуватимуться рівномірно.
Важливо: слід зважати й на сорти помідор. Так, чи не найкращим для консервації є сорт «Сливка» з ніжним солодкуватим смаком. А от величезних тепличних «Мажорів» бажано уникати, оскільки вони не підходять ні для маринування, ні для квашення.
Не менш важливо слідкувати зі станом тари, в якій плануєте маринувати томати. Так, банка повинна бути цілісною, без тріщин чи сколів. Попередньо її слід гарно вимити та простерилізувати (в духовці чи мікрохвильовій печі). Те ж саме слід зробити із кришкою.
Як знайти свій рецепт?
Після вибору помідор слід підібрати й хороший рецепт. Їх в мережі є чимало, ба більше, чи не щороку кожна господиня придумує щось своє.
Чи не найкращим варіантом буде використовувати вже готові маринади, а точніше – концентрати, які слід розводити на певну кількість води. Саме до таких належить серія маринадів від Торчин. Серед їхніх переваг:
- Насичений смак.
- Велике різноманіття смаків.
- Простота у використанні.
- Готова порційність (на літраж води чи кілограми томатів).
Як бачимо, сьогодні немає нічого складного в тому, аби власноруч зробити консервацію. Особливо, коли під рукою є готові маринади від Торчин. Головне – правильно підібрати помідори, простерилізувати банки та кришки й дотримуватися пропорційності (згідно з рецептом).
Коментувати