Мариновані помідори: як обрати томати та на що зважати в процесі консервації

Літо у розпалі, а це означає, що настав сезон консервації. І от томати – чи не найпопулярніше, що закатують в банки українські господині. Це не дивно, адже рецептів є безліч, а взимку соковиті помідори підійдуть до будь-якого столу.

Сьогодні ми розповімо деякі секрети, аби мариновані помідори довго простояли, не вистрелили та були надзвичайно смачними.

Як обрати томати та на що зважати в процесі?

Як виявляється, не достатньо взяти будь-які помідори, закинути їх в банку і просто закрити кришкою. Кожна гарна господиня знає, що процес консервації – доволі кропіткий та затратливий. А ще – він вимагає точності, оскільки навіть найменша погрішність у співвідношенні інгредієнтів може призвести до неправильно бродіння та псування всієї страви.

Першочергово, слід правильно обрати томати. Загалом, експерти радять наступне:

  1. Обирати лише свіжі помідори, зірвані не пізніше, ніж за добу-дві до консервації.
  2. Томати повинні бути цілісні – без пошкодженої шкіри, не в’ялі та не м’які.
  3. Ні в якому разі не слід брати помідори з чорними цятками чи початками гнилі.
  4. Для консервації підбирайте в банку томати одного розміру, так вони маринуватимуться рівномірно.

Важливо: слід зважати й на сорти помідор. Так, чи не найкращим для консервації є сорт «Сливка» з ніжним солодкуватим смаком. А от величезних тепличних «Мажорів» бажано уникати, оскільки вони не підходять ні для маринування, ні для квашення.

Не менш важливо слідкувати зі станом тари, в якій плануєте маринувати томати. Так, банка повинна бути цілісною, без тріщин чи сколів. Попередньо її слід гарно вимити та простерилізувати (в духовці чи мікрохвильовій печі). Те ж саме слід зробити із кришкою.

Як знайти свій рецепт?

Після вибору помідор слід підібрати й хороший рецепт. Їх в мережі є чимало, ба більше, чи не щороку кожна господиня придумує щось своє.

Чи не найкращим варіантом буде використовувати вже готові маринади, а точніше – концентрати, які слід розводити на певну кількість води. Саме до таких належить серія маринадів від Торчин. Серед їхніх переваг:

  1. Насичений смак.
  2. Велике різноманіття смаків.
  3. Простота у використанні.
  4. Готова порційність (на літраж води чи кілограми томатів).

Як бачимо, сьогодні немає нічого складного в тому, аби власноруч зробити консервацію. Особливо, коли під рукою є готові маринади від Торчин. Головне – правильно підібрати помідори, простерилізувати банки та кришки й дотримуватися пропорційності (згідно з рецептом).

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільська “Нива” розпочала новий сезон із гостьової перемоги

Наступна стаття

На трасі Бережани – Тернопіль зіткнулися “КІА” та “Форд”. Четверо людей травмовано