Процедура in vitro: ефективне лікування безпліддя у клініці “Надія Одеса”

Процедура in vitro: ефективне лікування безпліддя у клініці “Надія Одеса”

Проблема безпліддя є більш поширеною, ніж ви думаєте, і в даний час, за статистикою, вражає до 15-20% пар репродуктивного віку.

Для багатьох із них єдиний шанс народити дитину – екстракорпоральне запліднення. За 42 роки завдяки процедурі in vitro народилося понад вісім мільйонів дітей, і кількість пар, які здійснили свою мрію про розширення родини, постійно зростає. Цю мрію можете здійснити також і Ви, звернувшись до центру репродуктивної медицини “Надія”.

Що таке екстракорпоральне запліднення?

Екстракорпоральне запліднення – це медична процедура, під час якої яйцеклітина запліднюється сперматозоїдом поза жіночою репродуктивною системою в лабораторних умовах.Науковий термін in vitro, що означає «у склі», використовується для позначення будь-якої біологічної процедури, яка виконується поза тілом, де вона зазвичай має відбуватися. ЕКЗ (Екстракорпоральне запліднення) – це абревіатура англійського терміну in vitro fertilization.

Чому варто використовувати in vitro в клініці “Надія Одеса”?

1. Висока ефективність. Близько 50% пацієнток стають матерями після першого циклу in vitro.
2. Ведучий лікар. Тут дбають про те, щоб у кожної пари був свій лікуючий лікар, який не змінюється протягом усього процесу лікування.
3. Якість і стандарти. За якістю послуг і процедур стежить команда досвідчених співробітників клініки.

Показання до in vitro

Екстракорпоральне запліднення рекомендовано парам, які мають:
1. непрохідність маткових труб, неможливість індукувати овуляцію або ендометріоз у жінки;
2. низька якість сперми у чоловіків;
3. ідіопатичне безпліддя в обох (незважаючи на хороші результати аналізів, їм не вдається зачати дитину);
4. безпліддя, коли застосовувані раніше методи лікування виявилися неефективними.

Курс лікування in vitro

У процесі лікування in vitro з використанням яйцеклітини пацієнтки та сперми її партнера або донора виділяють такі етапи лікування:
1. Кваліфікаційні візити.
Кваліфікаційні візити – це дворазове відвідування клініки лікування безпліддя, що включає медичну бесіду, обстеження репродуктивних органів, призначення конкретних обстежень для обох партнерів та аналіз результатів проведених обстежень.
2. Гормональна стимуляція.
Гормональна стимуляція, тобто підготовка пацієнта до in vitro – фармакологічна стимуляція яєчників призводить до збільшення кількості зрілих і запліднених яйцеклітин, а отже, підвищує шанси на ефективність процедури in vitro. Зазвичай стимуляція яєчників триває 7-12 днів і проводиться під постійним контролем лікаря.
3. Пункція яєчників / забір яйцеклітин.
Пункція яєчників, тобто забір яйцеклітин – процедура проводиться під загальним наркозом і передбачає забір фолікулярної рідини з яєчників разом з яйцеклітинами.
4. Збір сперми.
5. Екстракорпоральне запліднення.
Екстракорпоральне запліднення відбувається в ембріологічній лабораторії. Процедура використовує 6 яйцеклітин, тобто після поєднання зі сперматозоїдом може бути створено не більше 6 ембріонів (зазвичай лише 4 розвиваються належним чином і мають шанс бути перенесеними в матку).
6. Перенесення ембріонів.
Пересадка ембріонів у порожнину матки – між 2-м і 5-м днем ​​після запліднення один або два ембріони поміщаються в порожнину матки пацієнтки за допомогою тонкого катетера. Це найбільш перспективні ембріони, що нормально розвиваються, які мають найбільші шанси на імплантацію та подальше зростання.
7. Після передачі.
Перші дні після розміщення ембріона в матці є вирішальними для результату процедури in vitro. Пацієнтці слід обмежити фізичні навантаження і уникати стресів. Приблизно через 12 днів після перенесення жінці в клініці необхідно перевірити рівень гормону ХГЧ в крові, що дозволяє діагностувати біохімічну вагітність. УЗД, що підтверджує вагітність, проводиться на п’ятому тижні.

Фактори успіху лікування in vitro

Які шанси на успіх in vitro? Відповідь може бути різною для кожної пари. Тому надзвичайно важливо проходити діагностику та лікування в авторитетному центрі лікування безпліддя, який гарантує об’єктивні результати. Таким центром є “Надія Одеса”, де кожна пара має власну програму лікування. Цю програму створює та при необхідності доповнює лікуючий лікар-спеціаліст з лікування безпліддя.

Не менш важливими є сучасна ембріологічна лабораторія, доступ до різноманітних методів екстракорпорального запліднення, допоміжні методики та досвідчена команда ембріологів. Завдяки цим факторам ефективність in vitro в клініці “Надія Одеса” дуже висока.

Коментувати

Попередня стаття

Вперше в Україні: У Тернополі створили електронний реєстр допомоги Збройним силам України

Наступна стаття

За 16 млн. грн ремонтуватимуть дорогу Тернопіль – Хоростків