У Тернополі п’яний водій отримав 17000 грн штрафу та 15 діб арешту

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 26 жовтня цього року у Тернополі. У вечірню пору на вулиці 15 Квітня водій легкового автомобіля “Mercedes Benz 250” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Гольф”, який зупинився попереду.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце події, але згодом поліцейські його розшукали.

Окрім того у кермувальника “Мерседесу” були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат проведеного огляду на стан сп’яніння – 2,54 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Найчастіше в таких випадках матеріали об’єднують в одну справу і покарання призначають за найбільш серйозне із числа доведених порушень. Тож водієві “Мерседесу” за цей букет порушень загрожував штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак, три адмінпротоколи потрапили на розгляд до двох різних суддів. Відтак, кожен епізод розглядався окремо з призначенням окремого покарання.

Так, за порушення ст. 124 КУпАП водій “Мерседесу” отримав позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

За порушення ст. 122-4 КУпАП кермувальник отримав 15 діб адміністративного арешту.

І за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП водій “Мерседесу” отримав 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і усі три постанови набрали законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій навесні цього року уже притягувався до адміністративної відповідальності за скоєння та втечу з місця ДТП. Власне цим і пояснюється суворість покарання за друге ДТП, яке до того ж було скоєне ще й у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Тернополі викрали вантажівку Iveco, а на Кременеччині – “Фольксваген Пассат”

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 15 грудня

Наступна стаття

На Теребовлянщині під час пожежі загинув власник житлового будинку