У Тернополі водій “Славути” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 квітня 2023 року у місті Тернополі. Вночі, на вулиці 15 квітня, патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”), який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння, а саме: порушення мови, порушення координації рухів, звужені зіниці, які не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій “Славути” категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено втретє впродовж року. Також водій вдруге впродовж року попався за кермом, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

Тому на порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

Протоколи направили для розгляду у Тернопільський міськрайонний суд. У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Славути” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією автомобіля “ЗАЗ 110307”. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В Острові водій “Тойоти” вживав алкоголь після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Мітинги на підтримку акції “ЗСУ в ПЕРШУ чергу” втратили сенс. Верховна рада забрала гроші з місцевих бюджетів

Наступна стаття

Грін-мода: нове швейне підприємство запрошує тернополян на роботу