У Тернополі у водія за п’яну їзду вилучили автомобіль “Рено”

авто конфіскація

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:20, на вулиці Нечая водій автомобіля “Renаult Master” у дворі житлового будинку скоїв дорожньо-транспортну пригоду – наїхав на перешкоду.

Винуватець аварії мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. Стверджував, що за кермом була інша особа, а відеозаписи з камер спостереження не є належними допустимими доказами у справі.

А також стверджував, що у результаті ДТП нікому не завдано матеріальних збитків – пошкоджень зазнав лише автомобіль водія.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити провадження за ст. 124 КУпАП за відсутністю складу порушення, оскільки справді нікому не було завдано матеріальних збитків.

А от у справі за ч. 2 ст. 130 КУпАП суд постановив водія визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням автомобіля “Renаult Master”.

Порушник не погодився із цим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд не задовільнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Тернополі злодії обікрали дві квартири, винісши майже 50000 гривень. 

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Тернополі: 10 свіжих вакансій із зарплатою понад 40000 гривень

Наступна стаття

На Зборівщині за 10,9 млн. грн відремонтують дорогу Озерна – Сировари