Понад два проміле: у Тернополі водійка “Фольксвагена” за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

жінка за кермом

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Микулинецькій патрульні поліцейські зупинили водійку автомобіля “Фольксваген Гольф”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у кермувальниці явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,09 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Водійка з отриманим результатом не погодилася і виявила бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Втім, результат огляду у лікаря-нарколога теж виявився позитивний.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУПАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водійка “Фольксвагена” своєї провини не визнала. Вказала, що близько третьої години дня пила пива, однак на момент зупинки поліцейськими не перебувала у стані сп’яніння.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Водійського посвідчення порушниця не отримувала, тому суд не застосував щодо неї додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також –
У Тернополі внаслідок аварії травмувалася однорічна дитина

Коментувати

Попередня стаття

Камінь андезит: характеристики та його застосування

Наступна стаття

В аварії на трасі Львів-Тернопіль загинули троє людей