2,4 проміле: у Тернополі водійка “Kia Sportage” за п’яну їзду отримала 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 липня 2023 року у місті Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Коновальця патрульні поліцейські зупинили водійку автомобіля “Kia Sportage”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у кермувальниці явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивним – драгер показав 2,42 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У перше судове засіданні водійка легковика з’явилася, але для реалізації свого права на захист попросила відкласти розгляд. А потім на друге судове засідання не прибула, хоча знала про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Kia Sportage” визнати винною у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Бережанах горів легковий автомобіль “Nissan Navara”

Коментувати

Попередня стаття

Комплекс для виявлення повітряних цілей передаємо нашим тернопільським спецам з СБУ «Альфа» – Сергій Надал

Наступна стаття

Нова схема: аферисти розсилають фейкові оголошення від імені відомого супермаркету