У Бережанах голодний чоловік вкрав у магазині 200 грамів ковбаси. Що вирішив суд?

Бережанський районний суд розглянув справу щодо чоловіка, який вчинив крадіжку у гуртово-роздрібному магазині.

Випадок трапився 23 березня цього року у місті Бережани на вулиці Площа Ринок. Ввечері, близько 21.15, місцевий житель у гуртово-роздрібному магазині таємно викрав з холодильника ковбасу “Смачно на дровах “Ранчо” вагою 0,220 кг, вартістю 30,29 грн.

На правопорушника поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 51 КУпАП (дрібне викрадення чужого майна). Карається штрафом від 170 до 510 гривень або виправними роботами терміном до 1 місяця.

У судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся. Пояснив, що ковбасу викрав, бо хотів їсти, а коштів на придбання продуктів не мав. Запевнив суд, що більше подібного вчиняти не буде, просив його суворо не карати.

Менеджер торгового залу гуртово-роздрібного магазину подав до суду заяву, у якій вказав, що збитків закладу не завдано.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 6 квітня постановив звільнити чоловіка від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.51 КУ ПАП у зв`язку з малозначністю вчиненого ним діяння та обмежитись щодо нього усним зауваженням.

Серед пересічних громадян побутує думка, що в нашій країні одні крадуть мільйонами і їм за це нічого, а натомість інших за дрібні правопорушення карають тюремними термінами.

В частині дрібних порушень трішечки це не так. Крадіжки з магазинів – наразі це поширене явище. У випадку незначних завданих збитків суди призначають покарання у вигляді штрафів.

Тюремний термін загрожує лише у випадках, коли крадуть дороговартісний товар і сума завданий збитків доволі значна, або ж коли ці крадіжки системні і зупинити порушника ніяк не вдається ні попередженнями, ні випробувальними термінами.

У даному випадку, який трапився у Бережанах, вартість викраденого товару доволі незначна, тому суд обмежився зауваженням.

Читайте також:
На Кременеччині директор агрофірми, який крав зерно і гроші, отримав 7 років тюрми

Коментувати

Попередня стаття

Четверо травмованих: в аварії на трасі Київ-Чоп постраждала сім’я з Кременця (ФОТО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 17 квітня