Поліцейські попросили водія перепаркувати авто і потім склали на нього протокол за п’яну їзду

суд, водій, ДТП

Житель Бучача на автомобільній стоянці отримав адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Випадок трапився 23 січня цього року у місті Бучачі. Як зазначено в адмінпротоколі, ввечері, близько 23.50, на вулиці Галицькій водій “Honda Civic” керував транспортним засобом, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Водій відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки, а також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад. Тож на нього склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті на час даного інциденту передбачала покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій у судовому засіданні свою провину категорично заперечив. Пояснив, що того вечора він перебував у Бучачі на вулиці Галицькій на стоянці поблизу свого автомобіля. Розповів, що його помешкання знаходиться за 30 метрів від стоянки, тож нічого дивного в тому немає, що він знаходився поблизу авто і не керував ним.

У цей час на стоянку під’їхали поліцейські і наказали власникові авто перепаркувати свій транспортний засіб.

Водій виконав цю вимогу і від’їхав автомобілем на кілька метрів вбік. Чоловік запевнив, що при цьому він рух по дорозі не здійснював. Це власне і підтверджується відеозаписом.

Опісля цього працівники поліції попросили у водія пред’явити документи та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння.

Водій відмовився від огляду у результаті чого й отримав адмінпротокол.

Щоправда, при складанні протоколу поліцейські не зазначили номер, серію та дату повірки драгера, яким планували проводити огляд на стан сп’яніння.

До матеріалів справи були долучені пояснення двох свідків, але з відеозапису, також долученого до справи, не вбачається, що водієві пропонували пройти огляд на стан сп’яніння у присутності свідків.

Для того, щоб прояснити ситуацію свідків викликали в судове засідання, але вони не з’явилися – поштові повідомлення повернулися до суду із надписом “адресат відсутній за місцем проживання”.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 20 квітня постановив провадження про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія “Хонди” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Підволочиську водій тричі продував драгер і щоразу був інший результат

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: У Тернополі пом’якшуємо карантин, але постійно моніторимо ситуацію

Наступна стаття

На Тернопільщині жорстоко вбили 55-річну жінку (ВІДЕО)