У Кременці біля нічного клубу після ДТП трапилася масова бійка: били п’яного власника авто

Кременець, Дель Каста

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, на якого поліцейські склали адміністративні протоколи за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився вночі 3 травня цього року у місті Кременець поблизу нічного клубу “Дель Каста”.

Водій автомобіля “Опель Омега” на території стоянки, рухаючись заднім ходом, не впевнився у безпечності своїх маневрів та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Фольксваген Пассат”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а винуватець зіткнення, як зазначається у матеріалах поліції, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після ДТП на лінію “102” невідома особа двічі телефонувала (о 00.25 і о 2.02 ночі) і повідомляла про те, що біля нічного клубу відбувається масова бійка за участі орієнтовно 6-7 осіб. Після другого дзвінка поліцейські прибули на місце події і розборонили учасників бійки.

Чоловік, якого звинувачували у скоєнні ДТП, мав ознаки сильного алкогольного сп’яніння.

Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події він категорично відмовився. Також відмовився і від огляду у медичному закладі.

Відтак, на власника “Опеля” склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності, своєї провини не визнав і заявив, що за кермом у стані алкогольного сп’яніння не перебував.

Він розповів, що того дня вживав алкогольні напої, а тому попросив свого знайомого аби той відвіз його до нічного клубу “Дель Каста”. Власник авто стверджував, що після виходу з клубу сів на пасажирське сидіння, розташоване за водійським, а знайомий, виїжджаючи зі стоянки, зачепив припаркований “Фольксваген”.

Далі власник авто вийшов, аби з’ясувати що трапилося і тут же на нього накинулися четверо чи п’ятеро осіб і почали бити.

Згодом на місце події приїхали поліцейські і розборонили бійку, а власника “Опеля” забрали у відділ поліції.

Власник “Опеля” розповідав у відділку, що автомобілем не керував, але поліцейські йому не повірили. Але зате у цю версію повірили у суді.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу не недоліки в оформленні адміністративного протоколу, а також на відсутність фактичних доказів того, що вказаний чоловік справді керував автомобілем і скоїв ДТП. Зокрема, поліцейські не встановили особу, яка двічі повідомляла на “102” про автопригоду та бійку, і тому не було можливості допитати цю особу у суді.

Отож, у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 і за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях власника “Опеля”.

Слід зауважити, що вказаний чоловік два роки тому Кременецьким судом також притягувався до відповідальності за ст. 130 КУпАП, але так і не був притягнутий.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Яке їхало, таке й здибало: у Горинці водій несправного БМВ зіткнувся з фірою п’яного їздового

Коментувати

Попередня стаття

Поліція встановила особу жінки, яка викинула своє немовля у Товстому

Наступна стаття

Франківська фірма “ПБС” виграла тендер на ремонт “Бережанського тракту”