Оплата комунальних послуг в мережі: переваги та недоліки

Easypay.ua, комунальні послуги

У світі сучасних технологій абсолютно всі сфери життя зазнали змін. Зокрема, це стосується навіть оплати комунальних послуг.

Тепер хіба люди літнього віку ходять на пошту, аби заплатити за світло, газ чи воду. Всі інші користуються відповідними електронними сервісами, які суттєво спрощують життя.

Проте у всьому є свої переваги та недоліки, про які йтиметься нижче.

Оплата в мережі: що та як

Заплатити за комунальні послуги через інтернет дуже просто. Загалом, це можна зробити на різних порталах:

  1. На сайтах профільних організацій. Наприклад, на порталі Тернопільелектропостач можна заплатити лише за електропостачання.
  2. На відповідно створених для цього платформах. Вони є загальнонаціональні, регіональні тощо. Одна з таких – Easypay.ua. Проте для проведення операцій необхідно попередньо створити особовий кабінет.
  3. В електронних банківських системах. Наприклад, Приват24 тощо. В такому випадку оплата можлива лише за наявності банківської карти відповідної установи.

Важливо: у другому та третьому випадках клієнт може обирати за які послуги платити (всі разом, чи окремо) та яку суму (частинами, повністю).

Easypay.ua, оплата комунальних послуг

Як заплатити в мережі

Способи оплати комунальних послуг в мережі Інтернет схожі, незалежно від обраного порталу. Клієнту необхідно:

  1. Відкрити відповідний портал.
  2. Ввести номер особового рахунку. В деяких випадках – адресу проживання або ПІП людини, на яку зареєстроване майно.
  3. Підтвердити спосіб оплати.

Переваги

Оплата в мережі має безліч переваг. Серед них:

  1. Швидке виконання операції.
  2. Відсутність черг, обідніх перерв та вихідних (за винятком деяких святкових днів, коли не працюють банківські установи).
  3. При створенні акаунту – збережені шаблони оплати та наявність історії усіх проведених операцій.
  4. Зручність та інтуїтивна зрозумілість при першому використанні.
  5. Можливе налаштування автоматичної оплати у попередньо встановлені дні. Єдине, в у такому випадку вказується орієнтовна сума, оскільки клієнт не подаватиме показники для розрахунку.

Easypay, оплата комунальних послуг

Недоліки

Є у цього способу й деякі недоліки, з-поміж яких:

  1. Збої в роботі сайту чи доступу до мережі Інтернет. В такому випадку портал може не відкритися зовсім, або не буде проведено операцію оплати.
  2. Затримки в роботі. Це стосується деяких порталів, які працюють як посередники між банківськими установами та одержувачами коштів. Так, на підтвердження оплати витрачається до трьох робочих днів. Тому, якщо проводити операцію в останній день, можливе запізнення надсилання коштів та зарахування боргу за вчасно не сплачений місяць.
  3. Усі квитанції електронні. При потребі їх необхідно роздруковувати додатково.

Як бачимо, оплата комунальних послуг в мережі – ще один позитивний наслідок технологічного прогресу. Такий спосіб суттєво економить час, звільнює від необхідності кілька годин стояти в чергах. Єдиний недолік – при поганому підключенні до мережі Інтернет операцію доведеться повторити кілька разів (тільки якщо відбувся збій).

Коментувати

Попередня стаття

В аварії на Тернопільщині травмувався 40-річний водій “Жигулів” (ФОТО)

Наступна стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Гримайлів – Сатанів