Пилососи: як обрати та де купити

пилосос бош

Чистота вдома робить перебування у ньому комфортним. І яке б покриття у ньому не було – килими чи просто паркет, дошка, ламінат, ідеально прибрати на ньому пилюку без пилососа буде складно або й нереально.

Якщо іще 20 років тому покупці не мали великого вибору пилососів і обирали те, що було, то нині категорія цього виду техніки – величезна та різноманітна. Наприклад, пилососи bosch можуть впоратись як із простим пилом, крихтами на підлозі, так із купою шерсті на килимі із довгим ворсом. Загалом, між очисними приладами є ряд відмінностей і який підійде не тільки за ціною, але й за характеристиками, вирішувати тільки вам.

Обираємо: для сухого чи вологого прибирання

Сучасні пилососи bosch діляться на кілька видів і бувають класичними або бездротовими, з мішком чи контейнером, для сухого прибирання чи миючі з фільтром, з основними чи додатковими аксесуарами. То який тип найкраще підійде для саме вашого житла і як вони прибирають?

  1. пилососи з мішком – класичний тип пилососів, у яких бруд збирається в полотняні або паперові мішки;
  2. без мішка – пил збирається у пластиковий резервуар, тож від нього легко позбавлятись;
  3. водяні – оснащені аквафільтром, який збирає пил, сміття у спеціальному резервуарі для води;
  4. миючі – моделі з функцією миття, що легко видалять бруд, плями з килимів чи пролиту рідину.

Яку потужність має добрий пилосос?

Якщо вже визначились з видом пилососа, то варто звернути увагу насамперед щей на потужність всмоктування. Від неї залежить і якість прибирання, і шум під час роботи. Так, якщо у нас вдома гола підлога, то можемо брати пилососи з меншою потужністю. А якщо вдома – килими або ще й килими з довгим ворсом, то нам потрібна більша. Зокрема:

  1. для паркету, ламінату – пилососи можуть мати потужність близько 650 Вт;
  2. для килимів та килимових покриттів – потужність принаймні 750 Вт- 800 Вт;
  3. для килимів з довгим ворсом та помешкань, де є домашні улюбленці із шерстю – від 800 Вт.

Врешті, більшість такої техніки оснащені регулятором потужності. Тому можна запросто обрати меншу для прибирання крихт на ламінаті чи більшу для сміття на килимі. Також під час купівлі варто поглянути на ємність мішка чи місткість контейнера, довжину кабеля, вагу, тип фільтрів. Так, якщо прилад оснащений мікрофільтром, то це говорить про базовий захист від пилу. Якщо ж фільтром НЕРА, то йдеться про дуже високий рівень фільтрації. Якщо говоримо про водяний фільтр, то у такого пил та інші забруднення залишаються у воді, а видувається чисте повітря.

Коментувати

Попередня стаття

У Бережанах посеред дороги загорівся легковий автомобіль (ФОТО)

Наступна стаття

На Борщівщині горів житловий будинок