Гуда переміг Заставного – нежитловий будинок у центрі Тернополя купила компанія “Креаторбуд”

Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Науково-дослідний інститут «Гелій» виграло приватне підприємство  “КРЕАТОР-БУД”.

Право власності на актив тернопільська будівельна компанія виборола за 22 млн  200 грн.

Наразі, як йдеться на сайті “Прозорро.Продажі”, вищезгадані торги перебувають на стадії “Повідомлення про намір укласти договір”.

Нагадаємо, аукціон з приватизації відбувся 23 грудня. За право власності на актив під час торгів змагалися шість учасників, які збільшили ціну у понад вісім разів – зі стартових 2 517 000 грн до 22 000 200 грн.

І хоча у спареному лоті фігурувала також величезна будівля у Вінниці, але головна боротьба під час аукціону розгорнулася саме між двома тернопільськими компаніями.

Товариство “Атмосфера – Скай” (власник Петро Заставний, син екс-мера Тернополя Романа Заставного) у процесі торгів готове було викласти за лот 22 000 100 гривень.

Втім, компанія відомого забудовника Ігоря Гуди запропонувала на 100 гривень більше і у підсумку ПП “Креатор-Буд” здобув перемогу в аукціоні із кінцевою пропозицією 22 000 200 гривень.

Як повідомляє Фонд держмайна України, НДІ «Гелій» заснований у 1989 році. Підприємство володіє триповерховою будівлею площею 3750 м² у Вінниці, а також нежитловими приміщеннями площею 449,1 м² у Тернополі.

Основна діяльність підприємства полягала у дослідженні та виготовлені мікрофонів, транзисторів, напівпровідникових приладів, електроніки, датчиків тиску, тощо. Проте, вже багато років інститут не здійснює наукової та виробничої діяльності, втратив патенти та технології.

Переможець онлайн-аукціону, який запропонував найвищу ставку під час торгів, після підписання протоколу аукціону, договору купівлі-продажу і здійснення оплати, отримає право власності на об’єкт.

До слова, як йдеться в оприлюдненій документації аукціону, частина лоту – нежитлові приміщення в адмінбудинку на бульварі Т.Г. Шевченка, 25 у Тернополі (пам’ятка архітектури місцевого значення) з листопада 2014 року перебувають в оренді ПП “Креатор-Буд”.

Читайте також:
Кобиловолоцький спиртзавод продали з аукціону за 81,7 мільйонів гривень

Коментувати

Попередня стаття

10 цікавих фактів про Підволочиськ

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 26 грудня