За п’янку і за хабар: у Шумську водій ВАЗу отримав два штрафи по 17000 грн

поліція

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та намагався відкупитися від поліцейських хабарем.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 15 серпня 2022 року у місті Шумську. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Озерна працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 210930” (“дев’ятка”), який порушував правила дорожнього руху – при зміні напрямку руху не включив покажчик повороту.

Під час спілкування поліцейські помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки. Алкотестер показав 2,06 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Водій за не притягнення до відповідальності запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 20000 гривень. Правоохоронці відмовилися від хабаря і викликали слідчо-оперативну групу.

У підсумку на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) та відкрили щодо нього кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У судових засіданнях водій “дев’ятки” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 210930” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Згодом суд також розглянув кримінальну справу, визнав водія винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Постанова суду та вирок уже набрали законної сили. Таким чином водій ВАЗу отримав два штрафи по 17000 гривень.

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Бучачі: свіжі вакансії за березень

Наступна стаття

На об’їзній поблизу Підволочиська перекинувся автобус: шестеро людей травмовано